2012. október 16., kedd
Törzshely
Abban maradtunk magunkkal, hogy törzshelyet hülyeség választani, mert
annyi jó hely van, hogy egy élet kevés lenne a bejárásukhoz. Ahová
viszont már harmadszor mentünk vissza, az egy Fischfabrik
nevű hely. Egy nagyon pici bisztró, ahol csak halat lehet enni.
Hallevest, és halat sütve, főzve, mindenféle módon elkészítve. A
lényege, hogy bemegy az ember, próbál az étlap alapján választani
valamit, amit aztán előtte sütnek, főznek meg. Általában két ember
dolgozik, egy egyik az alapanyagokat készíti elő, a másik pedig alkotja
az ételt. Nagy műgonddal. Láttunk korábban egy harmadik fiút is, aki az
előkészítés előkészítője volt. Az italt mindenki magának veszi ki a
hűtőből, és a végén bemondja a fizetésnél, hogy mit és mennyit
fogyasztott. Iszonyú halszaga lesz aztán az embernek, de megéri.
Fantasztikusan el lehet nézegetni, hogy valaki nagy szeretettel végzi a
munkáját, és közben, ahogy meg sem áll a keze, mégis marad ideje a
folyton érkező vendégekkel beszélgetni. Kint, az utcán is lehet ülni, de
akkor az ember lemarad a műsorról! Amiért viszont kár lenne. Az uszodánál aznap amúgy belefutottuk egy parkour-edzésbe. Ez egy extrém, városi sport, és az uszoda kietlen vidéke, a sok beton pont jó gyakorlási terep. M. kérésére közlök még néhány képet, amit az utóbbi napok sétai során készítettünk. Egyébékén fényünnep - amikor a középületeket kivilágítják extrán - itt nem egy napig tart, hanem több, mint egy hétig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése