2012. február 28., kedd

Főzés


Kétszer szinte alig főztem valamit, amióta itt vagyunk Berlinben, talán csak rántott húst, mézes-mustáros csirkeszárnyat és lencse-, illetve brokkolikrémlevest. Ami már kétszer megfordult a konyhában, az szinte unalmasnak számít. Ma este dióval hintett sült fetát készítettem salátával, az ötletet B.-től loptam, aki pedig Stahlból olvasta. Ebédre pedig megújítottuk a tortellinit: hideg tésztasalátaként ettük. A ricottás, parajos, megfőzött, kihűlt tortellinihez keverni kell egy kis cikórát és madársaláta levelet (itt rukkolát ír a recept, de az sajna' nincs a Lidl-ben), valamint puhára főzött sütőtök darabokat. A dresszing olivaolaj és balzsamecet. Egész jó volt. De a héten volt már olasz rántotta is. A hétvégén pedig készült citromos, gyömbéres csirkecomb, paradicsomos gnocchi, ezek előtt pedig kipróbáltuk az édesköményt. Ez utóbbit le kell reszelni, zöld almát, sárgarépát feldarabolni, leveskockás vízben és egy kis fehérborral összefőzni, kakukkfűvel ízesíteni. Még nem fogytam ki teljesen az ötletekből, de holnaptól félkészekből főzök pár napig, amíg ihletet nem kapok. Szóval parajfőzelék, tengeri halfilé, wok zöldség figyel a fagyasztóban. Várom az ötleteket! (Már volt gombapaprikás, krumplifőzelék, zöldbabfőzelék csirkepörkölttel, zöldségleves, lecsó például.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése